Holistische Zwangerschapscursus - One Day Retreats
zwanger, cursus, zwangerschapscursus, prenatal, prenatalyoga, zwangerschapsyoga, postpartum, ayurveda, hypnobirthing
18605
page-template-default,page,page-id-18605,theme-bridge,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-product-single-wide-gallery,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

‘Birth of a Mother’
Holistische Zwangerschapscursus

Zondag 20 maart t/m zondag 17 april 2022

 

Verbinden met mama’s (to be) én goed voorbereid je bevalling in.

Een zwangerschap is een van de meest transformerende periodes uit het leven van een vrouw. In om en nabij 9 maanden ontwikkelt je kindje zich van een paar cellen tot een compleet nieuw wezentje en om dit mogelijk te maken verandert er nogal wat in je lichaam. Maar ook mentaal en emotioneel is het een hele reis: je transformeert immers van vrouw tot moeder.

 

In deze 5-weekse holistische zwangerschapscursus ligt de focus op ontspanning door yoga & meditatie en de verbinding tussen jou en andere mama’s (to-be). Daarnaast behandelen we iedere week een ander thema om je in deze reis te ondersteunen, zodat je vol vertrouwen en ontspannen de bevalling én de postpartum tijd in gaat.

 

De cursus bevat een mooie balans tussen praktische informatie en het delen van je zwangerschap in verbinding met andere mama’s. Samen met een intieme groep vrouwen nemen we je mee op een reis naar het moederschap. Iedere week nodigen we een deskundige uit om te vertellen over onderwerpen als hypnobirthing, Ayurveda & voeding, het bekken, doula ondersteuning en het vierde trimester. Tijdens de partner editie zijn de geboorte partners van harte welkom om je samen voor te bereiden op de bevalling.

 

Iedere week starten we met een ontspanningsmeditatie en afhankelijk van de week is er een prenatal yogales of een sharing circle. Tijdens de yogales houden we het lichaam soepel en bereiden we lichaam & geest voor op de bevalling met op maat gemaakte series van houdingen, bekkenbodemoefeningen en adem- en ontspanningsoefeningen. Daarna gaan de sprekers dieper in op de verschillende thema’s.

Lees hieronder verder over de sprekers en de verschillende thema’s die worden behandelt.

f517292e-1485-4518-8f42-41acbbe05ba3
Zwangerschapscursus 1
Iris18

Opbouw van de dag:

10:00 – 11:15 Yoga, meditatie en/of sharing circle
//Pauze//
11:30 – 12:30 Talk door een geboorte expert

 

De thema’s:

Week 1 – 20 maart: Holistische zorg door Bea van der Put, Vroedvrouw & Coach rondom de geboorte

Week 2 – 27 maart: Ayurveda & Voeding door Kim van der Veer, Ayurvedisch coach

Week 3 – 3 april: Het bekken en Postpartum herstel door Jody Kienhuis, fysio- en manueel therapeut, gespecialiseerd in zwangerschapsproblematiek

Week 4 – 10 april: Partnerdag met Bea van der Put, Vroedvrouw & Coach rondom de geboorte

Week 5 – 17 april: De postpartum periode met Jacky Bloemraad, Vroedvrouw & Postpartum doula, TCM specialist & voedingsdeskundige.

 

Voor wie is deze cursus:

Deze cursus is speciaal ontwikkelt voor zwangere vrouwen die op zoek zijn naar verdieping in hun zwangerschap, zowel op rationeel, emotioneel en spiritueel niveau. Het maakt daarbij niet uit of je in verwachting bent van je eerste, tweede of tiende kindje. De houdingen die we in de yogalessen beoefenen zijn veilig en geschikt voor ieder trimester, dus je bent welkom in iedere fase van je zwangerschap. Aangezien we in klein groepsverband werken is er bovendien veel persoonlijke aandacht en ruimte voor aanpassingen aan de hand van jouw specifieke behoeftes en wensen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust: 06-13361020

 

Holistische Zwangerschapscursus

Zondag 20 maart  –  17 april 2022 || Wekelijks van 10:00 – 13:00

Delight Yoga Weteringschans, Amsterdam.

Investering: €449,- incl. BTW in plaats van de normale prijs €499,- incl. BTW.

➵ Sommige zorgverzekeraars vergoeden zwangerschapscursussen vanuit de aanvullende verzekering. Informeer hiernaar bij jouw zorgaanbieder.

➵ Als je liever in (twee of drie) termijnen betaald dan mag dat! Stuur ons dan graag even een mailtje naar Emma

Direct een plek boeken?

Aanbieding

Holistische Zwangerschapscursus 20 maart

Oorspronkelijke prijs was: €499,00.Huidige prijs is: €449,00.

Categorie:

Over de begeleiders:

 

Emma Brasser: Prenatal & yin docente, fotograaf en moeder van twee zoons. Tijdens de cursus begeleidt Emma je door de wekelijkse yoga practise. Emma creëert een warme, veilige setting waardoor de ruimte ontstaat je open te stellen en in zachtheid te verbinden, met jezelf en met elkaar. Emma’s werk staat altijd in het teken van verbinding en authenticiteit, zowel op de mat als in haar werk als fotografe. De reis van het moederschap is hierin haar grootste drijfveer, inspiratiebron en leerschool in één. emmabrasser.com

 

Lisanne Rentier: Eigenaresse One Day Retreats, prenatal & yin yogadocente en mama van baby Manu. In haar zoektocht naar een goede zwangerschapscursus vond ze niet wat ze zocht. Daarom heeft ze samen met Emma deze holistische reis van vrouw naar moeder ontwikkelt. Haar drijfveer is de verbinding met andere mama’s to be en het delen van liefde & waardevolle kennis om de zwangerschap nog rijker te beleven.

 

 

Over de deskundigen:

 

Jody Kienhuis:
Voordat je zwanger werd stond je waarschijnlijk niet zo vaak stil bij alle functies van je bekken(bodem). Maar nu je buik groeit, verandert er van alles in je lichaam en is het mogelijk om klachten te ervaren in het bekkengebied. Waardoor kan dit ontstaan? En wat verandert er eigenlijk? Jody vertelt je erover tijdens haar talk en geeft praktische tips over wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen op je gezondheid tijdens én na de zwangerschap. defysiostudio.nl

 

Kyla Frankland:
Volgens de Ayurvedische leer bepalen de eerste 42 dagen na de geboorte van een kind de gezondheid van de moeder voor de komende 42 jaar. Tijdens haar talk neemt Kyla je mee in de wereld van Ayurveda en vertelt ze hoe je deze eeuwenoude geneeswijze tijdens je zwangerschap én postpartum kunt toepassen om zowel je fysieke als emotionele welzijn te ondersteunen. matriayurveda.com

 

Bea van der Put:
Als vroedvrouw en coach begeleidt Bea vrouwen en hun partners al meer dan 30 jaar en vanuit een holistisch perspectief. ‘Want, het is niet alleen je lijf dat zwanger is. Door jou wordt je kind geboren, maar ook de moeder in jou; je partner wordt een ouder; alles is zwanger.’ Vanuit de holistische benadering is er aandacht voor alles wat op je pad komt tijdens deze reis . Door in contact te komen met je eigen wijsheid en je potentie, bereidt je je optimaal voor op deze unieke levensgebeurtenis.

 

Jacky Bloemraad:
Jacky haar passie is om vrouwen te begeleiden in de meest kwetsbare en intense weken na de geboorte van de baby. Ze deelt inzichten over het moederschap, kennis over hoe je goed voor jezelf en je baby kunt zorgen en allerlei andere tools omtrent het ‘moederen’. https://www.midwifecafe.com/