Dagretreat met feiko en anne - One Day Retreats
Dagretreat, retreat, one day retreats, retraite, Yoga, retreat, yoga, retreats, meditatie, workshop, sharing, circle, lisanne, Rolandjan, Dieke, Michiel, one, day, mindfulness
16708
page-template-default,page,page-id-16708,theme-bridge,woocommerce-no-js,yith-wcbm-theme-bridge,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-product-single-wide-gallery,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

One Day Terug in Balans
met Feiko & Anne

 

Terug in balans door Visie en Verdieping

Gedurende deze dag leer je thuiskomen in je lichaam en rust creëren door middel van Yoga en Meditatie. Vanuit deze gegronde basis werken we verder. We behandelen de psychologische en neurologische mechanismen van stress en hoe jij hier invloed op hebt. Hierdoor ontstaat ruimte voor jezelf om duurzame verandering aan te gaan. We werken aan het (opnieuw) in beeld krijgen van je toekomstvisie of doel en stellen een direct uitvoerbaar actieplan op waar jij meteen mee aan de slag kunt.

 

Stress op zich is niet slecht voor je, stress kan er zelfs voor zorgen dat je meer alert bent, beter oplet, en je beter kan focussen. Teveel stress, of stress die (te) lang aanhoudt daarentegen, kan resulteren in uitputting. Volgens het CBS voelt 30% van alle mensen zich meerdere keren per maand ‘leeg’ na de werkdag. Zij hebben last van futloosheid en uitzichtloosheid. Hiernaast is het zelfs zo dat 1 op de 7 werknemers last heeft van burn out klachten. Zelf de controle terugnemen kan ervoor zorgen dat dat gevoel van leegte verdwijnt.

 

Tijdens deze dag komen de mechanismen van stress en vermoeidheid aan bod, en hoe deze kunnen optellen tot uitputting. Ook gaan we in op wat je hier zelf aan kan doen met behulp van de psychologie en neurologie achter overtuigingen en verandering. We laten zien hoe jij jezelf bij dit veranderen kunt helpen. Controle terugnemen door het formuleren van je eigen doel, wens of visie. Waar je zelf heen wilt gaan, niet voor iemand anders met een concreet actieplan. Voor de balans tussen lichaam en geest is er Yoga, Meditatie en een stilte wandeling. De verfrissende bewustwording meemaken van meditatief wandelen dat overgaat in een stilte wandeling in het Bos. Dit alles in een warme huiselijke sfeer met lekker eten.

Wat neem je mee naar huis?

 • Inzicht in wat je doelen zijn
 • Een actieplan om deze te bereiken
 • Technieken om met stress om te gaan
 • Ruimte in je hoofd
 • Rust

 

We beginnen de dag om 10:00 en eindigen rond 18:00. Dit is wat je allemaal kunt verwachten:

 • Opening circle
 • Yoga en Meditatie
 • Een heerlijke homemade lunch
 • Workshop; Omgaan met Stress
 • (Schrijf)opdracht; Wat is je Visie
 • Meditatie- en stiltewandeling
 • Nabespreking en afsluiting

 

One Day Terug in Balans met Feiko & Anne

13 april 2019 || 10:00 – 18:00

Laren, Noord-Holland

Prijs: €99,- incl. BTW

Direct een plek boeken?

Over de docenten

 

Feiko is opgeleid tot Psycholoog, heeft een full-time baan gehad in de IT en heeft een grote voorliefde voor reizen, interesse in persoonlijke ontwikkeling, en houdt van koken. Daarnaast beoefent hij dagelijks graag actief buiten bezig naast zijn Yoga en Meditatie beoefening. Yoga ontdekte hij voor het eerst op de Universiteit. Vaak stormde hij gehaast en te laat de les binnen, maar direct bij het binnenkomen en zitten op de mat ontspande er iets. Sinds die tijd is Yoga beoefening iets dat is blijven hangen. De dagretreats zijn opgebouwd om naast een ontspanningsdag ook een dag te zijn waarbij je aan jezelf werkt, stilstaat bij dingen waar je in het dagelijks leven niet bij stilstaat en tijd en ruimte hebt om dat te doen onder begeleiding. Het mooiste in de retreats is voor Feiko de mensen, als hij iemand ook maar een beetje in de juiste richting kan helpen dan is de retreat voor hem een succes.

 

Anne is Sociaal en Gezondheidspsycholoog, Faalangsttrainer en gespecialiseerd in begeleiding bij stress. In haar eigen praktijk begeleidt ze mensen die hulp nodig hebben bij het omgaan met hun faalangst en stressklachten. Na een periode van overspanning door een functie in loondienst en het daarnaast opzetten van haar eigen praktijk, beoefent ze dagelijks meditatie, yoga, en het wandelen in de natuur. Voor haar zijn de helende effecten hiervan direct merkbaar geweest. Vandaar dat de combinatie van psychologisch werk, yoga, en meditatie zo’n mooi uitgangspunt leek voor een dagretreat.

 

Anne werkt vanuit het bewust omgaan met je eigen reacties, het nagaan uit welke gedachten en overtuigingen deze voortkomen, en het leven vanuit compassie voor jezelf en anderen. Hiernaast vindt zij het belangrijk te werken vanuit kracht, om vanuit daar te kijken wat de mogelijkheden zijn. Op een positieve, eerlijke en open manier.

 

Merel is Yoga en Mindfulness teacher. Naast haar werkzame leven als Innovatiemanager zocht ze steeds meer verdieping in de Yoga. De persoonlijke groei die ze hierdoor maakte bracht haar steeds meer in contact met haarzelf. Iets wat voelde als thuiskomen. Loslaten wat je denkt dat je allemaal moet doen, voelen waar je gelukkig van wordt én vervolgens je stoute schoenen aantrekken en dit ook gewoon doen werkt heel bevrijdend! Merels lessen zijn gericht op ontspanning en het (weer) in contact komen met jezelf. In deze westerse wereld zitten we namelijk vaak in ons hoofd, waar alles volgens logica beredeneerd wordt. Even weer in contact komen met jezelf, waarbij je de aandacht uit het hoofd in het lichaam verplaatst kan naast ontspanning ook helpen bij processen zoals loslaten, acceptatie en bewustwording.